Bloggnorge.com // idamoor
Start blogg

idamoor

Dagen er ikke det samme uten

Morgenstund er tull, i grunn ?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 19. desember , 2014 kl. 09:07

Er det som ordtaket sier? Jeg er våken altfor tidlig, til tider våkner jeg midt på natta, rundt 04.00 og er lys våken. Hva driver jeg med da? – Ligger der og glaner i taket filosoferer over meg og mitt skrudde hoded, prøver å lukke øynene og sove, men det er jaggu ikke lett. Jeg står vanligvis opp halv seks, alarmen står på 05.15, så slumrer i et kvarter, og til tider står jeg opp kvart på seks. Nja, om jeg skal være helt ærlig så syns jeg det er trivelig å stå opp så tidlig på vinteren, og så er jeg stort sett ferdig rundt 08.00-09.00 med det meste av fysisk arbeid, så da er det egentlig bare å begynne på annet arbeid..  Om jeg har et liv? – Egentlig ikke,  annenhver helg kanskje? Da jobber ei annen på gården for meg og sjefen så da kan vi ligge og dra oss leeeenge. Skjer det? – Eh, nei! Jeg våkner automatisk tidlig, og ligger og glaner i taket og MÅ tvinge meg til å sove lenger.. Tror dette kaller døgnrytme eller noe i den duren..

Hva skjer i stallen så tidlig egentlig? Foring, møkking, fylle vannbøter ute som inne, inne som ute – Flise, gjøre klart lunsj, kveld, frokost, fore kvelds, ta inn hester, trene hester, børste hester, kose hester.. Bla bla bla.. Samme regla om og om igjen.. Burde trent mine nå, men pga glatt og null sko eller sko uten brodder vil det bli bambi på nye eventyr.. YOLO.. Og hva gjør jeg i den andre jobben? Vasker som faen, mekker arangementer, tjener penger på det.. Men er verken rik eller fattig, helt nøytral når jeg egentlig er psykisk syk, og går i rehablitering, dvs AAP – So? Helt normalt å ha psykiske lidelser nå til dags, men tabu å snakke om det..

Dagens samfunn er rimelig corny, og fucked up pga alle tabuer, janteloven, faens oldemor.. Her i dag skal alle være like og slikke på kjærlighet på pinne og være samboere, for å være alene er for dyrt ( Kan jaggu være det å være gift eller samboer også om du bor med riktig person med null sans for økonomi og bruker mer penger enn man har, og som snylter på godt norsk ).. Joda, bofellesskap KAN kanskje fungere, men knuller du på en av roometsa dine, har du et problem; KLEINT dagen etterpå og en eller annen må flytte på gata eller hjem til mor som mekker deg middag til du er 40 år og uselvstendig..! Joda, heldig der jeg egentlig, som er stor pike som klarer meg selv. Oppdragelse, og barndom kanskje ? – Eller en smule kombinasjon ? – Sistnevnte tror jeg er riktig å si sånn egentlig og helt ærlig.. Men barndommen er ikke akkurat så positiv at det gjør noe, men det lærer meg å klare meg selv, skille mellom riktig og feil ….. Teoretisk sett i allefall, praksis er ikke bestandig det samme..

Alle de morningene jeg står opp, før jeg forer dyra så tar jeg meg en sigg og en kaffe og prøver å våkne til liv, og (u) heldigvis så ligger gården så nærme både flyplass og jernbanen at hver gang du står opp, så kommer alltid toget å tuter deg i live..

Alltid det første toget, man våkner i allefall – Kanskje ikke på en behaglig måte – Men likevel, man våkner fort og brutalt..

Og hver gang man skal sove, så er det alltid ett eller annet fly som dundrer over huset, men alt er en vanesak, så jeg slåkner LETT selv med bråket til norwegian, widerøe, ryanair og de hippie flyene fra afrika.. Så joda, morgenstund ER tull i grunn.. :) Men det er alltid en god verdifull morgen når man hører vrinskene fra stallen av sultne hester, en happy labrador som logrer mer enn han bjeffer og biter.. Og en Nuddel puddel som er skamklipt og ser ut som en mygg fra midtøsten.. Herlig liv jeg egentlig har, som jeg verdsetter mer enn annet.. Forruten barna mine, de er mitt alt..! Når det kommer til barna så er morgen stund ALDRI tull i grunn!

 

Nå er det litt nerdetid med kanskje studiebøker jeg har holdt meg unna en stund, og fått frokost i magen, men fortsatt sulten merkelig nok.. Ingen mellomting her egentlig. Og så er det å gi dyrene lunsj, handle, og kjøpe en KALD DEILIG hansa til kvelden..

 

God jul til alle!

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.